La vitamina D se sintetitza principalment a la pell per mitjà de la radiació ultraviolada (UVB) que prové del sol; en menys quantitat la podem obtenir d'alguns aliments naturals, com els peixos rics en greixos (sardina, tonyina, seitó, verat, salmó), el formatge, el rovell d'ou, els bolets i el fetge de vedella, i també d'aliments enriquits amb vitamina D2 (ergocalciferol) i vitamina D3 (colecalciferol).
Cal tenir en compte que la vitamina D és una vitamina liposoluble que es troba en els greixos dels aliments, per tant els productes sense greix o baixos en greix contenen menys quantitat d'aquesta vitamina. En aquest cas pot ser recomanable prendre làctics semidescremats o sencers i poden ser útils el consum d'aliments enriquits amb vitamina D.
Cal tenir en compte que la vitamina D és una vitamina liposoluble que es troba en els greixos dels aliments, per tant els productes sense greix o baixos en greix contenen menys quantitat d'aquesta vitamina. En aquest cas pot ser recomanable prendre làctics semidescremats o sencers i poden ser útils el consum d'aliments enriquits amb vitamina D.
Per tant seguir una dieta equilibrada i prendre el sol a la finestra o al balcó, només cal l'exposició d'una part del cos com la cara o braços, uns 10-15 minuts al dia, seran suficients per garantir un nivells adequats de vitamina D sense la necessitat de prendre suplements d'aquesta vitamina. |